Entre el conjunt de recursos que la Fundació ofereix per a donar suport al moviment associatiu, trobem els espais que formen el patrimoni immoble de la Fundació i que està destinat a enfortir el teixit d’entitats laiques i progressistes:

{cmp_start idkey=3782[url=https%3A%2F%2Fferrerguardia.org%2Fsuport-a-entitats%2Fxarxa-dequipaments][title=Xarxa+d%26%23039%3Bequipaments][desc=]}

Entre el conjunt de recursos que la Fundació ofereix per a donar suport al moviment associatiu, trobem els espais que formen el patrimoni immoble de la Fundació i que està destinat a enfortir el teixit d’entitats laiques i progressistes:

L'Espai Ferrer i Guàrdia

L’ESPAI FERRER i GUÀRDIA és un equipament de 200 metres quadrats obert al barri i al districte de Ciutat Vella, amb la voluntat d’esdevenir l’ateneu de referència pel conjunt d’entitats que tenen la seu social al c/Avinyó 44.

El projecte de L’ESPAI FERRER I GUÀRDIA, ha estat impulsat per la Fundació Francesc Ferrer i Guàrdia, recuperant els espais de la planta baixa de l’històric edifici (1775), i que s’havien utilitzat com a aules de formació de monitors i caps escolta. La rehabilitació de les antigues aules, permetrà obrir aquest espai que llinda amb el c/Avinyó i el c/Carbassa a la ciutat de Barcelona, i en el que s’hi celebraran activitats culturals, associatives, gastronòmiques, socials, artístiques, etc.

Algunes de les activitats que es poden organitzar a l'Espai:

  • Presentacions de llibres, xerrades, fòrums...
  • Exposicions artístiques o culturals
  • Dinars/sopars de treball
  • Recepcions, aperitiu, còctels...

Més informació: www.espaiferreriguardia.cat

DSC 0002DSC 0044l-espai-ferrer-i-guardial-espai-ferrer-i-guardia2l-espai-ferrer-i-guardia3

Biblioteca Ferrer i Guàrdia

Al carrer Avinyó 44, en la planta noble de l'edifici del segle XVIII, hi ha la Biblioteca Ferrer i Guàrdia.

La Biblioteca, a més de ser un espai d'estudi i investigació, també és possible utilitzar-la com a lloc de reunions, xerrades o actes de petit format. Té una capacitat de fins a 20 persones.

 DSC 0029DSC 0042DSC 0073IMG 3697P1010944

La Fassina de Rubí

El local del carrer Molí 21, al barri de la Plana del Castell de Rubí és la seu del Centre d'Esplai l'Eixam i l’Ateneu Molí 21. Es tracta d'un edifici de tres plantes de les quals l'Eixam ocupa la primera i la segona. La seva façana és un exemple de les construccions industrials de principis del segle XX i per això l'edifici està inclòs en el catàleg del patrimoni industrial de Rubí. Va ser originàriament la fassina del celler del Castell.

La Fundació Ferrer i Guàrdia dóna suport al projecte de base mitjançant la signatura de convenis amb l’administració i fent d’avaladors del projecte.

eixam1eixam2eixam3eixam4

Mas del Amigo

La finca denominada Mas del Amigo, propietat de la Fundació Ferrer i Guàrdia  gràcies a la donació de la Família Castellà-Surribas, es troba situada en el terme municipal de La Ràpita, a les Terres de l'Ebre.

Juntament amb Acció Escolta de Catalunya, la Fundació continua el projecte de convertir el Mas del Amigo en un Campament Escolta Internacional i Estació biològica ambiental per tal de fomentar l’estudi i també oferir un espai per què els joves puguin fer activitats respectuoses amb la natura.

Mas del Amigo en les diferents fases d'obres:

mas del amigo fases obres

Ermita de Vilanova i la Geltrú

L’Ermita de Sant Joan d'Enveja va ser cedida per l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú el 2007 per tal que, un cop restaurada i rehabilitada, esdevingués la seu del Centre d'Esplai Drac Màgic. Des de gener de 2011, la seu de l'esplai ja és una realitat, i cada dissabte s'hi troben infants i joves vilanovins.

Local La Plana 10

Local de l'Agrupament Escolta Sant Francesc Xavier a Barcelona, disposa d’uns 300 m2 on l’agrupament desenvolupa les seves activitats escoltes així com el projecte Espai Jove, un punt de trobada de joves d’Acció Escolta de Catalunya.