Us convidem a participar en la presentació del projecte que des de la Fundació Francesc Ferrer i Guàrdia estem desenvolupant "Jocs d'exterior i desenvolupament sostenible en estructures educatives". Aquesta presentació tindrà lloc el proper dijous, 28 d’abril a la Facultat de Ciències de l’Educació de la UAB (Aula 49) a les 16:00h. Podeu consultar al següent enllaç el programa de la Jornada: Desenvolupar la creativitat a partir de la reutilització de materials.

Aquest projecte forma part del programa Erasmus+ de la Comissió Europea per a l'educació, basat en l'experiència anglesa de l'Scrapstore-playpod, entitat que treballa a les escoles per promocionar el desenvolupament sostenible en els jocs a l'aire lliure i les estructures educatives, alhora que incideix en el desenvolupament dels infants i la seva creativitat. Un dels objectius principals d’aquest projecte és “transformar l'entorn humà i físic dels espais exteriors dels centres i espais educatius" (Jasone Latorre,  tècnica i educadora a la Catalunya Central a Encís).

El projecte a Catalunya s’està desenvolupant en dues fases: una d'implementació i extensió de la metodologia pedagògica a l'espai exterior de La Lluna (escola bressol de Manresa gestionada per Encís), i una altra d'observació i documentació de la tasca educativa per part de la Fundació Ferrer i Guàrdia en coordinació amb el departament de Ciències del Joc i l'educació de la Universitat de París per compartir l'experiència de treball en la franja de 0 a 3 anys, així com donar eines per desenvolupar i millorar aquesta metodologia.

Us presentem el document que recull el diagnòstic dels Espais de Joc que formen part d'aquest projecte. 

Amb la col·laboració de

EU flag Erasmus vect POS

Entitats participants

FFiG logo catencísLECS