jornada-joventut-07-2013El proper 3 de juliol, l’Institut d’Anàlisi Social i Polítiques Públiques de la Fundació Francesc Ferrer i Guàrdia farà la presentació pública de l’estudi “Joves representants als consistoris catalans”, a la Jornada sobre joventut, participació i política. De la investigació a l’acció, que organitza de forma conjunta la Direcció General de Joventut, la Direcció General de Relacions Institucionals i el Parlament.

A la jornada es donaran a conèixer el resultats de diverses recerques que analitzen la participació juvenil des de diverses vessants. Es presentaran les principals conclusions de l’Enquesta de participació i política 2011, i altres recerques que analitzen la participació dels i les joves als centres de secundària i la participació als moviments socials. La jornada comptarà també amb taules d’experiències per vincular recerca i intervenció.

L’estudi que presenta la Fundació Ferrer i Guàrdia, analitza les trajectòries d’incorporació a la política i els valors dels joves regidors i regidores electes a les Municipals de 2007. Entre algunes de les principals conclusions de l’estudi, destaquem la significativitat de la participació a l’entorn educatiu i associatiu en la socialització política dels i les joves representants.

Per a més informació sobre l’acte i per a formalitzar la inscripció seguiu el següent enllaç.

Programa i inscripció