Ahir es van fer públiques les dades del Cens 2011 sobre residents en institucions religioses (monestirs, convents i abadies); les dades indiquen que el nombre de residents en aquestes institucions s’ha reduït en un 55% en els darrers deu anys, passant de 41.137 el 2001, a 18.487 persones el 2011. La població que resideix en institucions religioses són dones en la seva majoria (el 82%) i es concentren en els trams d’edat més avançats (el 52% té més de 65 anys). En 5 comunitats el descens de població resident en aquestes institucions ha estat superior al 70%, concretament a les Illes Balears, Múrcia, el Principat d'Astúries, les Illes Canàries i Catalunya.

Apuntant la mateixa tendència de secularització de la societat, el Centro de Investigaciones Sociológicas presentava la setmana passada les dades del Barómetro Autonómico III, en les que es constatava que el percentatge de persones no adscrites a opcions de consciència religioses (ateus i no creients) ha augmentat en tres punts percentuals respecte el baròmetre anterior, dut a terme tan sols dos anys abans.

mapa-residents

Algunes d’aquestes dades i moltes altres seran desenvolupades a la propera publicació de la Fundació Ferrer i Guàrdia “Som laics? Informe Ferrer i Guàrdia 2013”.