MLP Edicions

MLP Edicions

LlibreCruyffColauAquest llibre commemoratiu dels 30 anys de trajectòria de la Fundació Ferrer i Guàrdia recopila algunes de les entrevistes publicades a la revista Espai de llibertat. Revista d’esquerres per a la formació, la reflexió i l’agitació política.
La publicació es fa amb la voluntat de seguir compartint, de tornar a fer d’altaveu, de donar un nou present a veus del passat i a veus d’un entorn més immediat, amb missatges vigents per interpretar i per entendre d’on provenen bona part dels esdeveniments contemporanis.
Alguns dels diàlegs que componen aquesta obra són els mantinguts amb Marta Mata, fundadora de l’Associació de Mestres Rosa Sensat; Salvador Pàniker, filòsof, enginyer i ex president de l’Associació pel Dret a una Mort Digna a Espanya; Jorge Wagensberg, físic, museòleg i gran divulgador científic; l’humorista gràfic Forges; Noam Chomsky, professor emèrit de Lingüística al MIT de Massachusetts; Vicenç Navarro, Isidre Molas i per suposat, Johan Cruyff i Ada Colau.


Pots aconseguir el teu exemplar per 15€ + despeses d’enviament.

També pots encarregar-lo i recollir-lo a l’oficina de la Fundació: carrer Avinyó 44, 1r pis. Barcelona (veure a Google maps).
És imprescindible realitzar la reserva de compra omplint aquest formulari: https://goo.gl/forms/KgRTH8eIsblpM6ul2

4referentsEl llibre repassa les biografies de Marta Mata, Joan Salas Anton, Teresa Claramunt i Anselm Clavé, quatre referents dels moviments progressistes i laics a Catalunya.

Les seves vides, totes amb el lliurepensament i la lluita pels drets civils com a característiques en comú, han inspirat els quatre programes de formació de l’Escola Lliure El Sol –institució amb la qual vam realitzar aquesta publicació–: formació d’activistes, formació de dirigents, formació de treballadors i formació de formadors.

Preu: 12 € + despeses d’enviament. També es pot recollir a l’oficina de la Fundació: carrer Avinyó 44, 1r pis. Barcelona (veure a Google maps).

Per realitzar la reserva de compra podeu posar-vos en contacte amb nosaltres a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. indicant el vostre nom, número d’exemplars, recollida en oficina o enviament per correu postal i adreça (si s’escau).

La publicació inclou un informe de l'IASPP -Institut d'Anàlisi Social i Polítiques Públiques-, que analitza el context de l’exercici de les llibertats civils, parant especial atenció als riscos que es deriven de la crisi econòmica i de les iniciatives polítiques del govern espanyol.

Des d’una perspectiva catalana, però emmarcada en el context estatal i europeu, l’informe aborda qüestions com les llibertats d’informació, d’expressió i de mobilització -totes elles debilitades per lallei mordassa-, o els dèficits que presenta l’Estat de Dret espanyol.

El llibre incorpora també resums de conferències entorn als efectes de la crisi sobre les llibertats civils a Grècia, Portugal i Espanya (Ina Piperaki, Fernando Pereira, Pablo Faura, Judit Vallès)  i entorn a la llibertat d’informació en l’era d’internet (Jaume Roures, Xianna Sicardi, Ramon Moles-Plaza, Simona Levi).

Completa la publicació una selecció d’articles d’opinió al voltant de temes que han focalitzat l’atenció de l’opinió pública el darrer any, com la polèmica Llei de Seguretat Ciutadana, o l’atemptat contra Charlie Hebdo (Joan-Francesc Pont, Massimo A. Alberizzi, Francesc Ràfols, Laura Golanó, Sergi Blàzquez)

Si esteu interessats a aconseguir-ne un exemplar, podeu posar-vos en contacte amb nosaltres a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

  • Edició: Barcelona, 2015