BannerBiblioLa Biblioteca Francesc Ferrer i Guàrdia és el centre de documentació de la Fundació i una de les eines que té per a l’estudi i la investigació. Des de la seva creació al 1988, la Fundació ha treballat en la constitució d'aquest fons documental que actualment compta amb més de 3000 llibres i monografies, 4000 documents i literatura grisa, a més de diverses col·leccions de publicacions periòdiques, fotografies i audiovisuals.

Iniciada i gestionada per la Fundació des de 1988, la Biblioteca ha anat consolidant el seu projecte d'esdevenir una eina de documentació i recursos al servei del Moviment Laic i Progressista. Tractant de centralitzar i unificar tota la documentació referent a les àrees de coneixement en que es mouen les Entitats del MLP.

La Biblioteca, segons la seva temàtica, es divideix en dos fons documentals:

  1. Arxiu Francesc Ferrer i Guàrdia: Un dels objectius prioritaris de la Fundació és recuperar la memòria de Ferrer i Guàrdia i de l'Escola Moderna, els valors de la laïcitat i el lliure pensament. Des dels seus inicis, la Fundació ha treballat per la constitució de l’Arxiu mitjançant l’adquisició de llibres i la reproducció de tot tipus de documentació relacionada amb Ferrer, la seva obra i la seva època.

  2. Centre de Documentació Juvenil: espai de referència en temes relatius a la joventut i les polítiques públiques. A més, vol esdevenir una eina de documentació per les entitats del Moviment Laic i Progressista i per a qualsevol associació o persona interessada en l'estudi i la investigació sobre els joves i el seu entorn.

Per ampliar informació i consultar el nostre catàleg o els arxius digitals accedeix a la web de la nostra Biblioteca

 

biblio1biblio2biblio3biblio4