curs dibaplj 2017Ja ha començat el curs “Els fonaments del disseny d'un Pla Local de Joventut” (PLJ), que imparteix la Fundació Ferrer i Guàrdia per a la Diputació de Barcelona i que enguany arriba la tercera edició. Les sessions s’allargaran fins a finals de novembre.

El curs, destinat principalment a tècnics/ques de joventut dels municipis de la demarcació de Barcelona, té com un dels seus objectius principals l’adquisició dels fonaments teòrics i pràctics per al disseny d'un PLJ. També es busca que els i les responsables municipals disposin de coneixements per incloure la participació juvenil en el procés de disseny, i que es mantingui aquesta participació durant la tota la fase d’implementació.

La Fundació Ferrer i Guàrdia té una llarga experiència en l’elaboració de PLJ. Actualment n’hi ha vuit en procés d’elaboració en diversos municipis del territori català, concretament a Granollers, El Prat de Llobregat, Cabrils, Sitges, Copons, Gallifa, Vilafranca del Penedès i Sant Vicenç de Castellet. A més a més, la Fundació està duent a terme dos Plans Comarcals, els de l’Anoia i el de l’Alt Penedès.