Imprimir

Captura entrevista el punt avui frame tvSílvia Luque, directora de la Fundació Ferrer i Guàrdia, i Hungria Panadero, coordinadora de l'Institut d'Anàlisi Social i Polítiques Públiques, han participat al Programa “Religions” d’El Punt Avui TV d’aquest dilluns 16 de juliol. L'entrevista, que es pot visionar aquí, ha servit per repassar algunes de principals dades de l'Informe Ferrer i Guàrdia d'enguany i abordar temes d'actualitat relacionats amb la laïcitat.

La presentadora, Mireia Rourera, ha començat fent esment de la investidura de l’actual president espanyol, Pedro Sánchez, que va fer el jurament del càrrec sense presència de símbols religiosos.

Luque ha assegurat que això cal que sigui interpretat com un símptoma de “normalitat democràtica”, i que el problema era que estàvem “acostumats a una relació diferent entre els poders públics i l’Església Catòlica”, com quan el 2014 l’exministre de l’Interior Jorge Fernández Díaz va concedir a la Verge la més alta condecoració policial.

Altres temes que la directora de la Fundació ha volgut destacar han estat la necessitat d'implulsar un model de no segregació  dels i les alumnes a les escoles per cap concepte, tampoc el de creença, per la qual cosa caldria apostar per continguts comuns; i el fet que la Constitució recull el dret dels pares a que els seus fills rebin formació religiosa, però que enlloc s'hi diu que s'hagi de fer al centre educatiu, com passa actualment amb l'assignatura de religió a moltes escoles. 

Sobre l’Informe Ferrer i Guàrdia, Panadero ha destacat algunes de les dades més rellevants, com el fet que “Catalunya és un dels llocs on hi ha menys adscripció religiosa” i que per primer cop els joves menors de 25 anys es declaren agnòstics o ateus. Luque ha volgut destacar la voluntat d’”apropar el coneixement al conjunt de la població” i “d’incidència política” que té l’Informe.

L’entrevista també ha servit per recordar el 30è aniversari de la Fundació, i pel qual s’ha editat el llibre “De Johan Cruyff a Ada Colau”, un recull d’entrevistes publicades a la revista Espai de Llibertat.

 

religions frame