Imatge: Formacio Plans Locals de JoventutLa Fundació Francesc Ferrer i Guàrdia va ser l’entitat que va portar a terme una formació pionera en Disseny de Plans Locals de Joventut impulsada per l’Oficina del Pla Jove de la Diputació de Barcelona durant l’any 2016; durant el 2017, hem continuat donant suport a aquesta formació en la seva 2a edició.

En aquesta edició han participat una vintena de municipis. Aquests professionals han participat en un total de 10 sessions (50 hores lectives) que vehiculaven formació amb assessorament presencial. A través de la formació i d’un seguiment i suport individualitzat, cada persona participant ha elaborat el disseny del PLJ del municipi.

La dilatada trajectòria i experiència de la Fundació Francesc Ferrer i Guàrdia en l’àmbit de la joventut, tant en la recerca teòrica com aplicada als assessoraments en territori ens ha permès disposar d’un coneixement imprescindible per definir les polítiques a desenvolupar per tal d’ajustar-les a les necessitats reals.

La transmissió d’aquests coneixements i experiència ha estat un dels reptes principals d’aquesta formació per a nosaltres. Tenint en compte el grau de satisfacció de les persones participants podem argumentar que hem assolit aquest repte ja que ha estat un dels aspectes que han destacat de l’avaluació del curs.

Des de la Fundació Francesc Ferrer i Guàrdia valorem positivament aquesta experiència i agraïm el reconeixement dels professionals de les polítiques de joventut al territori participants en aquesta edició.