Imprimir

ParticipacioInfantil

La Fundació Ferrer i Guàrdia estem desenvolupant nous assessoraments en polítitiques d'educació i d'infància, concretament estem desenvolupant els Plans Educatius de Ciutat (PEC) de Gavà i de Sant Andreu de Llavaneres i el Pla Local d’Infància i Adolescència de Vacarisses.

En el marc d'aquests projectes la Fundació està introduïnt innovacions metodològiques; hem trobat que no s'acostuma a incloure la visió dels infants i joves en aquestes planificacions estratègiques, de les quals en són els principals destinataris. Per aquest motiu estem introduïnt metodologies de participació d’infants i adolescents, per recollir les seves visions i necessitats sobre la realitat que els envolta, així com les seves propostes pel disseny de les polítiques públiques.

Infants i adolescents han de tenir el dret a participar en l’elaboració del projecte del seu municipi, i considerem que és cabdal que s’incorpori la seva participació en la planificació estratègica de projectes que els hi afecten directament, fent visible a aquest col·lectiu.

Cada cop més s’integra el discurs de la “coproducció” de polítiques públiques i cal incorporar a infants i joves en aquesta dinàmica de desenvolupament d'una ciutadania activa.

En aquest punt hem de posar en relleu la llarga trajectòria de l’educació en el lleure en participació infantil i juvenil. Hem de posar en valor moltes de les metodologies desenvolupades des d’esplais i caus d’arreu del territori i incorporar-les a la política pública.