debateduca cartell nou

 

La Fundació Francesc Ferrer i Guàrdia som convocants i coorganitzadors del "Debat Extraordinari sobre l'Educació Pública Catalana", que es celebrarà el proper dissabte, dia 25 de març, a l'Institut Sant Andreu (C/Badosa 10, metro Via Júlia)

El Debat extraordinari sobre l’educació pública catalana és la iniciativa d’un conjunt de persones i col·lectius que volem posar el focus en l’educació i l’escola públiques a l’hora de debatre sobre l’educació a Catalunya. Neix com a denúncia i alternativa a "Ara és demà" i pretén reconduir el debat cap a aquells temes pedagògics, polítics i socials que preocupen a la comunitat educativa que creu en l’escola pública donant la paraula a aquesta comunitat i informant sobre l’actual procés de degradació que viu l’educació pública a Catalunya.

Després d’anys de polítiques regressives i mercantilitzadores de l’educació pública i anys de lluites i reivindicacions contra aquestes polítiques protagonitzades per docents, famílies, estudiants, col·lectius i moviments, el Departament d’Ensenyament ha endegat "Ara és demà", un debat que pretén definir el futur de l’educació a Catalunya.

Aquest debat oficial ha esdevingut un debat fictici que ha omès deliberadament la gran discussió de fons: la confrontació entre un model que aposti clarament per una educació pública, universal, socialment transformadora i entesa com un dret, i un model que aposta per la privatització i la mercantilització de l’educació.

L’escola pública és la institució més fonamental de la nostra societat i volem parlar-ne. Volem parlar de transformació social, de pensament crític, de democràcia, comunitat i participació, i del nostre principal tresor, els docents i les treballadores de la pública. I també volem conèixer i informar-nos sobre l’actual procés de mercantilització de l’educació pública i les seves conseqüències. D’aquí neix el Debat extraordinari sobre l’educació pública catalana, una trobada que pretén donar una panoràmica completa de la situació actual de l’educació i l’escola públiques a Catalunya i dels temes cabdals que en aquests moments ja estan definint el seu present i hipotecant el seu futur.

Convoquem a docents, famílies, estudiants i ciutadania en general a aquest fòrum obert.

 

AFA CEIP Patronat Domènech, AMPA CEIP Vila-romà, Assemblea Groga, Assemblea Groga de Gràcia, Assemblea Groga de Molins de Rei, Assemblea Groga de Nou Barris, Assemblea Groga de Sants, Bressol Indignades, CCOO Educació, CGT Ensenyament, CNT Educació, Coordinadora Ampa Nou Barris, Coordinadora Educació Pública Vallès Occidental (CEPVOC), Desmilitaritzem l’Educació, Despertaprofes, Edualter, Embat, Famílies Sense Places, Fampas Badalona, Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya (FAPAC), Fundació Ferrer i Guàrdia, L’Empordà Es Mou, Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE), Plataforma per l’Educació Pública del Poblenou, Plataforma per una Educació en Economia Crítica i Plural (PLEEC), Seminari Ítaca d’Educació Crítica (SIEC), Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), UGT Educació, USTEC-STEs, Xarxa d’Escoles Insubmises (XEI), Xarxa Groga de L’Hospitalet.

 

 A continuació, adjuntem material que pot ser del vostre interès sobre el debat:

Per a més informació, podeu consultar el següent enllaç: http://www.debateducaciopublica.cat