seminaris-edl-petitEl proper 4 de març no et perdis el proper Seminari Espai de Llibertat ‘El projecte europeu en temps de crisi. Cap a quina Europa avancem en el marc de les properes eleccions europees?

Precisament, en el marc de les eleccions europees, s’està fent palès l’auge del populisme i l’euroescepticisme en base a discursos de la por que ens porten a retrocedir en les bases que fomentaven el projecte europeu de la llibertat, igualtat i fraternitat. En el context de crisi i en el marc de les properes eleccions europees, ens centrarem en analitzar aquest context i els discursos que apareixen, debatre’l entre els assistents i plantejar propostes. 

En aquest seminari, dins la sèrie d’activitats dutes a terme en el marc dels projectes internacionals ‘Crisis and Civil Liberties’ i ‘Decide what Europe you want’, volem descriure les dinàmiques que es generen en el context de crisi econòmica i d’implementació de polítiques d’austeritat i analitzar la relació que tenen amb el sorgiment dels moviments xenòfobs, els quals es comencen a percebre com a una de les grans amenaces a Europa. El populisme, al seu torn, augmenta la seva capacitat de mobilització tot capitalitzant de manera oportunista el descontent social en l’actual context de retrocés de drets socials. Caldrà preguntar-se com es relacionen tots aquests aspectes amb els futurs comportaments electorals i amb la presència de nous partits euroescèptics. 

Així doncs, esperem que el debat entre tots els assistents aporti els elements principals per a un anàlisi del panorama actual que ens permeti entendre l’escenari a les portes de les properes eleccions europees del 25 de maig del 2014, però també que ens ajudi a identificar quines són les millors eines i estratègies que tenim al nostre abast per a enfortir el projecte europeu. 

Intervenen: 

  • Santiago Castellà, professor de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals a la Universitat Rovira i Virgili (URV) 
  • Pablo Faura, President de la Joventut Europea Federalista (JEF Catalunya) i de JEF Spain.  

Presenta: 

  • Oriol Illa, director de la Fundació Ferrer i Guàrdia. 

Dia i hora: Dimarts 4 de març a les 19:30h.
Lloc: Biblioteca Ferrer i Guàrdia. C. Avinyó, 44, 08002 Barcelona 
Targetó informatiu

L’activitat és gratuïta però és necessari confirmar assistència al correu Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.

citizens for europejef-cat-aniversariosife