jornada-cohesio-convivencia-2La Fundació Ferrer i Guàrdia organitza el proper 18 de desembre de 9:30h a 13h al Pati Llimona la II Jornada Convivència i Cohesió: Pluralitat religiosa, perspectives i interaccions des de l'educació

Ponència Inaugural: "La secularització occidental: racionalitat, ciència i humanisme al servei de la convivència social" a càrrec de Jesús Mosterín (Professor d’Investigació de l’Institut de Filosofia del CSIC).

Taula d’experiències i debat: Educació i convivència. Com treballem els valors de la convivència des de l’educació? amb:
Enric Canet
, Director del Casal dels Infants del Raval; Raimon Goberna, Director de l’Escola Lliure el Sol i Joffre Villanueva, Doctorand en Ciència Política.

Més informació: jpgTargetó - pdfPrograma

Activitat gratuïta. Places Limitades. Necessari confirmar assistència a:Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.o 93.601.16.44

Descripció de la Jornada

La Fundació Francesc Ferrer i Guàrdia treballa des de l’any 1987 per a l’impuls d’accions i polítiques que promoguin i garanteixin la convivència i la defensa de la idea de llibertat de religió, pensament i consciència, així com el dret a llur exercici. Des de la nostra constitució hem treballat en l’àmbit de l’educació a partir del treball i la incorporació a la tasca pedagògica del principi de laïcitat.

Durant els últims anys, la Fundació ha aprofundit en l’estudi de metodologies i pràctiques en la gestió local de la pluralitat i en la promoció de la convivència entre diferents opcions de consciència arreu d’Europa. Aquest estudi va donar peu al desembre de 2012 a la “I Jornada Convivència i Cohesió: la gestió en l’àmbit local”, per tal de compartir els resultats de la recerca, donar a conèixer diferents experiències i intercanviar opinions entre les persones assistents. Donat l’interès generat per aquesta jornada, enguany en plantegem una segona edició, que donarà un pes especial a la vessant de l’educació, entesa en el seu sentit ampli.

Pretenem, per tant, donar continuïtat a aquest espai de trobada entre tècnics/ques municipals, persones vinculades a l’àmbit de l’educació i la gestió de la pluralitat d’opcions de consciència, etc. per al debat entre els diferents enfocaments i experiències innovadores que des de l’àmbit educatiu permeten treballar per la convivència i la cohesió social.