La Comissió del Nomenclàtor de l’Ajuntament de Barcelona, del proper dijous 12 de març debatrà el canvi de nom de la Plaça Antonio López pel de Plaça Francesc Ferrer i Guàrdia.

Coincidint amb el centenari de l’afusellament del pedagog i lliurepensador Francesc Ferrer i Guàrdia, creador de l’Escola Moderna, la Fundació que porta el seu nom ha endegat una campanya per dedicar-li una plaça a la ciutat de Barcelona. La iniciativa serà debatuda en la reunió de la Comissió del Nomenclàtor de l’Ajuntament de Barcelona, el proper dijous, 12 de març.

En la sol·licitud adreçada a la Comissió es demana que la plaça ubicada al principi de Via Laietana Plaça d’Antonio López López, Marquès de Comillas, conegut per la seva llarga trajectòria de traficant d’esclaus i amb un fort rebuig social a la ciutat de Barcelona, passi a denominar-se Plaça de Francesc Ferrer i Guàrdia.

A través del web www.laic.org, la Fundació Ferrer i Guàrdia ha recaptat 478 adhesions personals a aquesta campanya i 37 adhesions d’entitats i plataformes ben diverses com ara Sos Racisme, Associació d’Estudiants Progressistes i Biblioteca Pública Arús, entre d’altres.