Inauguració Av. Ferrer i GuàrdiaAvui dimarts 13 d'abril a les 11.30h. del matí ha quedat inaugurada l'Avinguda Francesc Ferrer i Guàrdia, antiga avinguda Marquès de Comillas.

L’acte ha comptat amb les intervencions de l’Ima. Sra. Imma Moraleda, regidora del districte de Sants- Montjuïc, el Sr. Joan-Francesc Pont, president de la Fundació Ferrer i Guàrdia, i de l’ Im. Sr. Carles Martí, tinent d’Alcalde de Benestar i Cohesió Territorial de l’Ajuntament de Barcelona, qui s’ha encarregat de cloure l’acte. La descoberta de la placa amb el nou nom de l’Avinguda ha estat realitzada conjuntament entre els tres i amb la participació de la Directora de la Biblioteca d’Alella, municipi on va néixer Ferrer i Guàrdia.

L’acte ha comptat amb prop d’un centenar d’assistents, entre els quals hi havia representants polítics, culturals i socials. Durant l’acte s’ha destacat que es tracta d’un fet històric, doncs després de 100 anys del seu afusellament se li està donant un reconeixement que des de fa anys se li ha atorgat també a nombroses ciutats d’arreu del món.

Així mateix, s’ha remarcat que l’existència d’un carrer amb el nom de Ferrer i Guàrdia permet que tota la ciutadania pugui conèixer i compartir, no només qui era Ferrer i Guàrdia, sinó el llegat del seu pensament i de la seva obra. Cal ressaltar que, a més, es tracta d’una Avinguda clau en l’àmbit de la cultura de la ciutat de Barcelona.

Finalment, s’ha conclòs que tant la figura de Ferrer i Guàrdia com tot el projecte i valors que es desprenen de la seva obra continuen plenament vigents i que, per tant, a partir d’aquests reconeixements cal continuar treballant per la seva difusió.

Cal recordar que el canvi de nom d'aquesta avinguda de Montjuïc parteix d'una campanya engegada per la Fundació Ferrer i Guàrdia, que va rebre el suport de més de 1.500 persones i de 160 entitats, i que posteriorment es va plasmar en una proposta de la Comissió de Nomenclàtor de l'Ajuntament de Barcelona que des de la Fundació Ferrer i Guàrdia valorem de forma molt positiva.

Imatges fotogràfiques i audiovisuals sobre l’acte d’avui:  

Inauguració Av. Ferrer i Guàrdia Inauguració Av. Ferrer i Guàrdia Joan-Francesc Pont Inauguració Av. Ferrer i Guàrdia Carles Martí Inauguració Av. Ferrer i Guàrdia