L'Ajuntament de Barcelona i la Fundació Ferrer i Guàrdia han signat avui un acord pel qual la Fundació Ferrer i Guàrdia es convertirà en entitat resident del Castell de Montjuïc.

Segons l'acord, la Fundació podrà utilitzar per a les seves activitats determinades instal·lacions del Castell situades a l'edifici de la Residència d'Oficials.

Per la Fundació Ferrer i Guàrdia poder fer ús de les instal·lacions del Castell de Montuïc té una gran importància simbòlica, ja que va ser precisament a Montjuïc on Francesc Ferrer i Guàrdia va ser afusellat l'any 1909.

Una de les activitats que la Fundació Ferrer i Guàrdia té previstes de realitzar al Castell de Montjuïc és un Congrés Internacional sobre la Llibertat de Consciència, amb el nom www.espaciodelibertad.net, que resulta molt significatiu tenim en compte l'historial repressiu del Castell.

La Fundació Ferrer i Guàrdia té com a missió l'impuls i la investigació de la laïcitat, la participació i l'associacionisme, les polítiques de benestar, especialment les de joventut, l'educació i la memòria històrica. Tot això en coherència amb el projecte educatiu i de transformació social que Ferrer i Guàrdia va impulsar a principis del segle XX.

Per a més informació:

Fundació Ferrer i Guàrdia
Tel. 93 601 16 44
Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.