activatBOLa Fundació Ferrer i Guàrdia organitza la Jornada Activa’t, en què tractarem l'apoderament, la inclusió dels joves i la millora de l'ocupabilitat des de la pràctica associativa amb experiències i experts. Serà el divendres 9 de novembre a les 9:30 a la seu de de la Direcció General de Joventut (Calàbria, 147, Barcelona).

L’Activa’t és un projecte que té com un dels seus eixos principals destacar i reconèixer l’associacionisme com un espai de creixement personal alhora que d’implicació i transformació social. Els i les joves que en formen part, a través de l’experiència associativa adquireixin un seguit d’aprenentatges (valors, competències, habilitats...) que els puguin ser útils en el seu quotidià personal i en l’acreditació competencial per una futura cerca de feina. Si ho desitges, pots ampliar la informació sobre el programa

Aquestes jornades, per tant, constituiran un marc ideal per conèixer i reconèixer quines són les competències clau de la participació associativa, i contrastar si són un element facilitador de la millora de l’ocupabilitat juvenil. Ens situarem a partir d’una taula de ponències amb tres experts: Manuel Souto, catedràtic en polítiques educatives a la Universitat de Cardiff (Regne Unit); Mireia Sala, investigadora de l’Observatori Català de la Joventut; i Maria Àngels Cabasès, directora del Departament d’Economia Aplicada de la Universitat de Lleida. Posteriorment, obrirem debat i dialogarem amb representants de representants del món universitari, del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, de Barcelona Activa, de l’Engega’t (un programa d’inserció laboral impulsat per l’Ajuntament de Sant Perpètua de Mogoda), la Xarxa d’Economia Social (XES) i de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya. 

La Jornada també servirà per donar a conèixer nous materials de campanya, com un vídeo en què quatre joves, la Beatriz, la Itziar, l'Anna i l'Eduard explicaran com han millorat la seva ocupabilitat mitjançant les competències adquirides en la pràctica associativa.