pambarcelonaEl Pla d’Actuació Municipal (PAM) 2016-2019 de l’Ajuntament de Barcelona, el procés participatiu per a la reforma de la Plaça d'Espanya de l’Ajuntament de Madrid i els Pressupostos Participatius de Cascais (Portugal) són els tres casos avaluats a l'estudi "Processos innovadors en l'aprofundiment democràtic", que ha desenvolupat la Fundació Ferrer i Guàrdia. El treball, que ja ha conclòs, va ser guardonat amb el Premi a la Qualitat Democràtica 2017. 

El reconeixement destacava la inclusió en l’estudi d'una sèrie de dimensions i d'indicadors per avaluar la qualitat democràtica de qualsevol procés de participació, un fet insòlit fins ara en aquesta mena de treballs.

La recerca també ha comptat amb la participació d’una catorzena d’experts i expertes en participació per a la validació dels indicadors, des d’investigadors/es i docents de diverses universitats, tant locals (Pompeu Fabra, Autònoma de Barcelona, Oberta de Catalunya, Girona) com internacionals (Coimbra), fins a responsables de participació de la Generalitat de Catalunya, de la Diputació i de l'Ajuntament de Barcelona.