Imprimeix

En el Dia mundial de les habilitats de la joventut és un bon moment per reivindicar i reconèixer tots aquells aprenentatges i habilitats adquirits pel conjunt de joves que participen del moviment associatiu. La Fundació Ferrer i Guàrdia disposa d’una eina per acreditar les teves competències adquirides en la teva pràctica associativa. 

L’acreditació de competències associatives és un dels 3 eixos centrals del projecte ACTIVA’T de la Fundació Ferrer i Guàrdia que té com a objectiu l’apoderament, la inclusió juvenil i la millora de l’ocupabilitat des de la participació associativa posant en relació a joves amb entitats, en les que es desenvolupen processos d’aprenentatge i d’adquisició de competències i habilitats.  Recentment, ens hem reunit amb representats institucionals i de plataformes associatives per concretar un pla de treball i actuacions vinculades al reconeixement d’aquestes competències i analitzar-ne la possibilitat d’acreditació oficial. Pots consultar la notícia de la trobada aquí.  

Aquest reconeixement parteix d’una de les reivindicacions històriques de les associacions, que és posar en valor la seva aportació a la societat mitjançant la construcció de projectes propis, des de l’autogestió i el treball col·lectiu. Aquesta aportació té múltiples perspectives: 

El projecte Activa’t posa en valor aquestes dues vessants de l’aportació de la tasca associativa, i pretén ampliar-ne el seu abast. El projecte Activa’t és una oportunitat perquè el teixit associatiu pugui demostrar la seva implicació social i el seu compromís amb la millora de l’ocupabilitat dels i les joves. 

ACREDITACIÓ DE COMPETÈNCIES ASSOCIATIVES 

La participació associativa t'aporta la possibilitat d’acreditar la teva experiència, aprenentatges i habilitats en aspectes que també poden ser aplicables a l'àmbit laboral i així fer créixer el teu currículum. Accedeix al qüestionari online aquí.  

Procediment del qüestionari: 

  1. Qüestionari online

Escriu el token: Activat. Accepta la política de dades i omple el qüestionari. Molt fàcil! 

  1. Validació resultats

Fem arribar un resum de les teves respostes a l’entitat d’on vols acreditar l’experiència perquè en faci la validació. 

  1. Certificat acreditatiu

Ens posem en contacte amb tu per fer-te arribar el document acreditatiu.  

Si vols tenir més informació sobre el projecte ACTIVA’T pots  consultar  la web del projecte o enviar-nos un correu electrònic a  Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.