La Fundació Ferrer i Guàrdia forma part de l’Equip de Suport del Decidim Barcelona, des d’on realitza un servei d’assessoria i acompanyament a entitats que volen implementar el Decidim com a eina de participació interna, i donar suport a la gestió dels diferents processos i òrgans de participació de l’Ajuntament de Barcelona. Amb l’inici de la crisi de la Covid-19 la demanda de participació digital ha anat augmentant exponencialment, i l’estructura del Decidim ha fet possible obrir canals per a la participació ciutadana telemàtica, com és el cas del Regidor/a respon

Decidim és una eina de software lliure i codi obert que permet la col·laboració entre totes aquelles entitats i administracions que l’utilitzen per a millorar-la i crear nous desenvolupaments.  

Les entitats usuàries del Decidim estan adherides a un conveni de col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona, qui facilita el manteniment i la instal·lació del web al multitenant. Decidim permet a les entitats millorar la democràcia interna i la transparència, incentivant la participació de la seva base social a través dels canals ofereix aquesta eina. La plataforma permet  acompanyar processos de participació presencials i alhora actua com a espai virtual en el qual poder debatre, fer propostes o votar.  

Des de la Fundació Ferrer i Guàrdia es fa un acompanyament a les entitats que comencen a implementar el Decidim. La tasca de la Fundació consisteix en formar a les persones administradores i ajudar-les a dinamitzar la participació dins de la seva entitat a través del Decidim, buscant quines són les vies més adients per aprofitar al màxim la plataforma d’acord amb les necessitats i especificitats de cada entitat.  

D’altra banda, l’entitat ha estat donant suport a diferents espais i òrgans de participació de l’Ajuntament de Barcelona. Aquests s’han hagut d’adaptar a la nova conjuntura, reinventant la participació ciutadana i aprofitant el ventall de possibilitats que ofereix Decidim.  

Si sou una entitat ubicada a la ciutat de Barcelona i esteu interessades en disposar d'aquesta plataforma de participació adherint-vos al conveni de l'Ajuntament de Barcelona, poseu-vos en contacte amb: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

 

Barcelona des de casa - decidim.barcelona