Imprimeix

Els Consells d’Adolescents i d’Infants de Sant Joan Despí segueixen la seva activitat per via telemàtica, malgrat el confinament. Després d’una primera aturada al no poder mantenir les trobades presencials, van reprendre l’activitat per poder recollir les impressions, sentiments, opinions i propostes de les conselleres i consellers. S’han anat reunint quinzenalment, i les ganes de poder fer sentir la seva veu (i que se’ls escolti) ha estat màxima. 

En aquestes trobades, al marge de seguir abordant els temes plantejats per aquest curs, s’ha parlat de l’actualitat i de les seves preocupacions i inquietuds provocades per l’escenari del CoVid-19. La reducció de la contaminació, el canvi en la manera de relacionar-se, la situació laboral dels familiars o la nova quotidianitat educativa (augment excessiu de tasques, diversitat de contextos personals de l’alumnat, falta de mitjans tecnològics i materials d’alguns companys i companyes d’aula...) han estat alguns dels temes més destacats. Mitjançant aquesta posada en comú de les diferents temàtiques estan treballant per extreure’n propostes d’actuacions per a la ciutat.  

Els Consells són òrgans de participació municipal, espais on infants i adolescents tenen l'oportunitat d'exercir la ciutadania, aportant la seva opinió sobre aspectes relacionats amb la millora del seu entorn. Són el nexe entre l’òptica adulta de qui governa i la visió específica, molts cops oblidada, d’uns col·lectius (infància i adolescència) poc presents quan es dissenyen plans i actuacions municipals. 

A més a més, ajuden a ampliar la xarxa de participació ciutadana, coordinant-se amb entitats del municipi, generant espais de participació a les aules, essent representants d’altres infants i adolescents del seu territori, fent de nexe de connexió amb d’altres espais/òrgans de participació, com els Consells de joventut. Per exemple, en el cas de St Joan Despí, el Consell d’Adolescents té vincles amb el departament de joventut tot i no ser dependent de l’àrea de joventut (es troben a l’espai jove, fan activitats coordinades amb els corresponsals als instituts...) 

En els plenaris del 2 i 9 juny, davant del consistori municipal, es tancarà el curs i s’exposaran els temes treballats i les actuacions realitzades, les que han quedat pendents, i aquelles qüestions que cal abordar col·lectivament en aquests moments d’excepcionalitat. 

Trobareu més informació a la notícia publicada al web de l’Ajuntament de Sant Joan Despí.   

 

consell.png