conco.png

 

 

 

 

 

 

 

#AfectatspelConcordat. Amb aquesta etiqueta, la Fundació Ferrer i Guàrdia comença una campanya per denunciar els acords concordataris que l’Estat Espanyol i la Santa Seu van signar el 1979, del qual el 3 de gener es compleixen 40 anys. D’aquests acords es van derivar molts dels privilegis en els àmbits econòmics, jurídics i educatius que encara avui manté l’Església catòlica, i que la Fundació, com a entitat defensora de la laïcitat, critica fermament. 

Al llarg de diversos dies i fins al 3 de gener a través de les nostres xarxes socials publicarem infografies que palesen aquests privilegis: exempció de pagar impostos com l’IBI, finançament a través de l’IRPF, potestat de nomenar els professors de religió tot i ser pagats per l’Administració Pública, etc. La primera de les infografies, que hem publicat i que pots consultar aquí, aborda la cronologia dels acords, que de fet són una actualització del Concordat signat el 1953, en ple règim franquista. Pots mirar les altres dues inforgrafies aquí "2-Quant ens costa"· i aquí "3-Com afecta a l'educació"

Un altre dels documents que publiquem és un comunitat, que pots llegir aquí, en què abordem de forma més detallada aquest assumpte i en què fem un posicionament explícit, acompanyat per una quarta infografia. D’aquesta manera, des de la Fundació ens refermem el nostre compromís d’assolir una societat laica.

Des de 2012, elaborem l'"Informe Ferrer i Guàrdia”, i enguany hem publicat “Les immatriculacions de l’Església catòlica”, un treball sobre les nombroses propietats que diversos representants eclesiàstics havien inscrit aprofitant una llei franquista que els privilegiava.

Infografies: 

1- Què són els acords concordataris de 1979? 

2- Quant ens costa el Concordat? 

3- Com afecta el Concordat a l'educació?

4- Per què cal aturar el Concordat?

Comunicat: Aturem el Concordat!