Imprimeix

Per tercer any consecutiu, el Comissionat de Programes de Memòria de l’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa el programa Primavera Republicana per commemorar l’aniversari de la II República Espanyola i posar en valor els principis republicans de llibertat, igualtat i fraternitat.

En el marc d’aquestes activitats, la figura de Francesc Ferrer i Guàrdia ocupa un espai destacat. Per una banda, el dijous 19 d’abril a les 10 hores s’inaugurarà un nou faristol explicatiu al costat del monument a Francesc Ferrer i Guàrdia amb detalls de la seva vida, ideals, obra i les circumstàncies del seu afusellament.

És un acte obert a la ciutadania al que esteu convidats i convidades.

Així mateix, el 12 d’abril s’inaugura al Castell de Montjuïc l’exposició La revolució pedagògica de Ferrer i Guàrdia, comissari de la qual és Pere Solà Gussinyer, catedràtic d'història de l'educació de la UAB. Aquesta exposició fa un recorregut per l’evolució del pensament del pedagog català i de la institució d’ensenyament científic i racional que va crear, l’Escola Moderna. 

En aquest projecte, la Fundació Ferrer i Guàrdia ha col·laborat cedint diverses publicacions i materials del seu arxiu, alguns d’ells, pertanyents al propi Francesc Ferrer i Guàrdia i que s’exposen públicament per primer cop.

 

Horaris de l’exposició (clica la imatge per ampliar):

 Expo Montjuic 2018