Per tercer any consecutiu, el Comissionat de Programes de Memòria de l’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa el programa Primavera Republicana per commemorar l’aniversari de la II República Espanyola i posar en valor els principis republicans de llibertat, igualtat i fraternitat.

En el marc d’aquestes activitats, la figura de Francesc Ferrer i Guàrdia ocupa un espai destacat. Per una banda, el dijous 19 d’abril a les 10 hores s’inaugurarà un nou faristol explicatiu al costat del monument a Francesc Ferrer i Guàrdia amb detalls de la seva vida, ideals, obra i les circumstàncies del seu afusellament.

És un acte obert a la ciutadania al que esteu convidats i convidades.

Així mateix, el 12 d’abril s’inaugura al Castell de Montjuïc l’exposició La revolució pedagògica de Ferrer i Guàrdia, comissari de la qual és Pere Solà Gussinyer, catedràtic d'història de l'educació de la UAB. Aquesta exposició fa un recorregut per l’evolució del pensament del pedagog català i de la institució d’ensenyament científic i racional que va crear, l’Escola Moderna. 

En aquest projecte, la Fundació Ferrer i Guàrdia ha col·laborat cedint diverses publicacions i materials del seu arxiu, alguns d’ells, pertanyents al propi Francesc Ferrer i Guàrdia i que s’exposen públicament per primer cop.

 

Horaris de l’exposició (clica la imatge per ampliar):

 Expo Montjuic 2018