Des de Fundació Francesc Ferrer i Guàrdia volem compartir aquest projecte de recuperació de la memòria històrica d'Esplac centrat en el passat, present i futur dels esplais: Transformant Educant, una història dels esplais catalans. Aquest projecte consisteix en posar sobre la taula els orígens dels esplais laics a Catalunya a través d'un estudi històric i d'un documental.

Per fer-ho possible han posat en marxa una campanya de micromecenatge. Des de la Fundació ja hem fet aportació a aquest gran projecte i us volem encoratjar a participar-hi. La campanya de micromecenatge es troba disponible al següent enllaç

Així mateix volem felicitar a Esplac ja que ha assolit els seus primers objectius per tal de fer factible aquest projecte, amb les aportacions que es realitzin a partir d'aquest moment el projecte es complementarà amb diferents prestacions que faran créixer tant el projecte com la seva difusió: banda sonora original, projeccions en festivals, retocs professionals, distribució solidària per a entitats, etc.