banner-EspaiFFG-fons-daurat-02

L’ESPAI FERRER i GUÀRDIA vol esdevenir un Ateneu al cor del Gòtic barceloní (C/ Avinyó 44), que es posarà al servei de les entitats, associacions i el conjunt de la ciutadania, amb l'objectiu de fomentar la cultura, l'educació popular, la participació associativa i la crítica social.

El proper dimecres, 9 d’abril de 2014 a les 19 hores, es celebrarà l’acte inaugural de L’ESPAI FERRER i GUÀRDIA, un equipament de 200 metres quadrats obert al barri i al districte de Ciutat Vella, amb la voluntat d’esdevenir l’ateneu de referència pel conjunt d’entitats que tenen la seu social al c/Avinyó 44.

Actualment, les seus de la Fundació Francesc Ferrer i Guàrdia, Esplais Catalans (ESPLAC), Acció Escolta de Catalunya (AEC), l’Associació de Casals i Grups de Joves de Catalunya (ACJ), la Fundació Terra, la Joventut Europea Federalista (JEF), Cooperacció, l’Escola Lliure el Sol, la cooperativa ENCÍS i el Moviment Laic i Progressista (MLP) estan ubicades a l’edifici del c/Avinyó 44 de Barcelona.

El projecte de L’ESPAI FERRER I GUÀRDIA, ha estat impulsat per la Fundació Francesc Ferrer i Guàrdia, recuperant els espais de la planta baixa de l’històric edifici (1775), i que s’havien utilitzat com a aules de formació de monitors i caps escolta. La rehabilitació de les antigues aules, permetrà obrir aquest espai que llinda amb el c/Avinyó i el c/Carbassa a la ciutat de Barcelona, i en el que s’hi celebraran activitats culturals, associatives, gastronòmiques, socials, artístiques, etc.

L’ESPAI FERRER I GUÀRDIA ha comptat amb el suport i el finançament de XarxaEvolució, una organització especialitzada en la gestió cultural i gastronòmica.

La Fundació Francesc Ferrer i Guàrdia considera imprescindible i positiu promoure l’activitat associativa al barri Gòtic de Barcelona i contribuir, així, a la difusió dels valors i principis que van inspirar la creació de la Fundació l’any 1987; la joventut, l’educació, la cohesió social i la laïcitat.

En l’acte d’inauguració intervindran Oriol Illa, director de la Fundació Ferrer i Guàrdia, Josep Maria Andreu, delegat de Xarxa Evolució, Joan-Francesc Pont, president de la Fundació Ferrer i Guàrdia i president del Moviment Laic i Progressista i Mercè Homs, regidora del districte de Ciutat Vella.

Targetó de la inauguració (74.45 Kb)