La crisi de la #Covid19 està generalitzant l’ús de les TIC per part del conjunt de treballadors i treballadores, infants i joves. Des de la Fundació Ferrer i Guàrdia s’ha impulsat, des de ja fa un temps, el projecte #Segurnet que té l’objectiu de difondre coneixements que contribueixin a la prevenció dels riscos associats a l’ús de noves tecnologies i dur a terme activitats per afavorir l’autonomia dels i les joves davant aquestes. 

La Fundació Ferrer i Guàrdia a través de l’Escola Lliure el Sol oferirà una formació online 22 de juny fins al 10 de juliol que tindrà com a objecte contribuir a la prevenció dels riscos associats a l'ús de les noves tecnologies per afavorir l'autonomia dels i les joves i reflexionar sobre com els agents educatius treballen i es relacionen amb les joves.  

El curs es desenvoluparà virtualment i tractarà dels aprenentatges fets dels darrers anys a través del projecte Segurnet i les diverses recerques sobre bretxes digitals. 

La formació està adreçada principalment a professionals de joventut i a educadors/es, però és oberta a qualsevol persona que hi tingui interès. Entre els principals continguts s'aborda el posicionament dels i les joves a les xarxes, la identitat i petjada digital, s'analitza com els i les joves es relacionen a través de les xarxes, les potencialitats i riscos i la comunicació online amb els i les joves.  

Si estàs interessat o interessada en participar a la formació pots inscriure't aquí.

En un moment excepcional com l’actual, és important conèixer el riscos associats a les xarxes socials i a l’ús de les pantalles per tal de contribuir a un actitud més formada i crítica pels joves. És per això que l’entitat també comparteix els recursos derivats del projecte Segurnet, a més d’oferir la formació online. Des de la nostra web pots descarregar-te la guia a professionals per aprofundir en aspectes de la interacció dels joves amb internet així com les unitats didàctiques, que inclouen un recull de recursos i dinàmiques per abordar les intervencions en l’àmbit de les pantalles, aquests continguts es treballaran, entre altres, de forma aprofundida a la formació.    

segurnet.png