seminaris-edl-petitL'Escola Moderna (Barcelona, 1901), fundada per Francesc Ferrer i Guàrdia, oferia una educació gratuïta, racional, secular, igualitària i no coercitiva a nens i pares. L'Escola buscava un canvi social radical en el qual l'objectiu no era adaptar l'estudiant per encaixar en la societat preexistent, sinó inculcar una visió crítica respecte al medi.

Durant la seva residència artística a BAR, Priscila Fernandes ha estudiat fil per randa aquest característic programa. Des del punt de vista d'un artista, li sembla curiós que a l'Escola Moderna no existia educació estètica.

Interessada en crear debat sobre les pràctiques educatives actuals, alhora que reflexiona sobre el període en què la concepció moderna de l'educació tot just s'estava iniciant, Priscila Fernandes treballa actualment en un llibre - El Llibre Perdut d'Educació Artística de l'Escola Moderna - que traça un programa artístic seguint els ideals i objectius de l'Escola Moderna.

El procés, curiositats i qüestions podran ser compartides durant una conferència de l'artista que tindrà lloc a la Biblioteca de la Fundació Francesc Ferrer i Guàrdia, el 28 de maig a les 19:00.

*La conferència serà en anglès. Entrada lliure.