monument-ffgLa Fundació Francesc Ferrer i Guàrdia ha celebrat avui l'ofrena anual que commemora el 103è aniversari de l'afusellament de qui va ser fundador de l'Escola Moderna, Francesc Ferrer i Guàrdia. Amb la presència de l'expresident Pasqual Maragall i d'un centenar de persones que representaven prop de 30 entitats de la societat civil (sindicats, organitzacions juvenils, associacions de mestres, etc) i davant de representants institucionals de l'Ajuntament de Barcelona i l'Ajuntament d'Alella (vila natal de Ferrer i Guàrdia).

Joan-Francesc Pont, President de la Fundació, ha reivindicat el llegat del pedagog: “avui, més que mai, no renunciem al Ferrer revolucionari que va combatre per la millora de les condicions de vida dels seus conciutadans; no renunciem al Ferrer republicà, que va maldar per bastir un espai de convivència regit per la llibertat i per la igualtat; però, sobre tot, reivindiquem avui el Ferrer mestre, el Ferrer defensor de l’educació per a tothom com l’única via d’emancipació””.

Durant l'acte, Oriol Illa, Director de la Fundació Ferrer i Guàrdia ha reivindicat, també, la necessitat de lluitar contra les desigualtats socials, no només lamentant-ne els efectes, sinó combatent-ne les causes, a partir dels tres valors que va promoure tota la seva vida Ferrer i Guàrdia; el progrés, l'educació popular i la laïcitat.

L'acte, convocat per la Fundació Francesc Ferrer i Guàrdia, que enguany celebra el seu 25è aniversari, ha volgut posar l'accent en la necessitat de mantenir i enfortir, des de la militància ciutadana activa i des de la participació i la col·laboració amb els centres, una educació pública i laica de qualitat que no es vegi perjudicada pel context econòmic actual.

També podeu veure algunes de les fotografies fetes durant l'acte, us animem a veure-les i fer difusió d'aquestes a les vostres webs, revistes, xarxes socials... : veure galeria fotogràfica