citizenship enLa setmana vinent, el 4 i 5 d'octubre la Fundació participarà a la propera jornada organitzada per debatre la Iniciativa Ciutadana Europea, aquest cop a Vienna. La conferència, sota el títol, "Building the EU Citizen Pillar", està organitzat conjuntament per l'ECAS i Euronews Development. L'esdeveniment reunirà a destacats ponents d'institucions de la UE, el món acadèmic i la societat civil.

La conferència segueix el "ECI-Link", projecte que està duent a terme una sèrie d'actes a tot Europa l'any 2012 amb l'objectiu de presentar, discutir i avaluar la primera eina de la democràcia participativa transnacional. La Iniciativa Ciutadana Europea (ICE) vol posar una atenció especial l'Any dels Ciutadans de la UE el 2013, que 20 anys després de la creació de la Unió ciutadana, no hi hagut ni un debat suficient ni un clar consens entorn del seu significat i sobre el seu impacte i potencial.

Com podem fer que els ciutadans conscients de la noció de ciutadania europea i els drets inherents i com es poden beneficiar tangible d'ells? Com podem eliminar els obstacles que el nou instrument innovador d'ECI s'enfronta, una eina amb un enorme potencial per influir en l'agenda política europea, però que es veu obstaculitzada per problemes tècnics? Com augmentar la consciència al seu voltant?

Les conclusions de la conferència contribuiran a una millor consecució dels objectius de l'Any Europeu dels Ciutadans el 2013 i també promourà les idees d'avançada de la participació ciutadana.

En aquest esdeveniment d'alt nivell s'espera que assisteixin més de 200 participants. Es proveirà traducció en anglès, francès i alemany. I la inscripció serà gratuïta i oberta a tota persona segons disponibilitat.
        
Si voleu participar, si us plau envia un e-mail amb el seu nom i dades de contacte a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Si té algun dubte, no dubti en contactar amb Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Més informació: http://www.legalpolicy.eu
        
Per més informació sobre el projecte i les diferents jornades que s'estan organitzant, pots consultar l'apartat que hi dediquem a la nostra web sobre les Jornades ICE.