portada_scouts_masonesLa Fundació Ferrer i Guàrdia i ÁGORA Agrupación para el Diálogo presenten a Madrid el llibre de Joan-Francesc Pont i Fabian Mohedano "Jóvenes Scouts y Francmasones Adultos".

Aquesta reflexió és fruit del repte epistemològic realitzat entre un jove escolta i un francmaçó adult, ni l'escolta sembla ser francmaçó, ni el francmaçó sembla haver estat mai escolta. Partint, doncs, d'un desconeixement mutu inicial de les organitzacions de pertinença dels autors, ràpidament aconsegueixen trobar els principis fonamentals dels dos moviments, ja que res és completament nou per a ells, sinó al contrari. Aquest llibre demostra que una institució ha influït profundament en la creació de l'altra, sobretot, que hi ha una gran semblança i una extraordinària coincidència en el context històric, en la missió i en els valors, així com en el marc simbòlic i en el mètode educatiu utilitzat.

 

La similitud d'objectius entre francmaçoneria i escoltisme cap en una frase, ja que no és altra que la formació i perfeccionament moral de la persona en una societat lliure, laica, democràtica, tolerant i respectuosa, a través d'unes eines pedagògiques preses de la millor tradició civilitzada, més enllà dels instruments educacionals de l'Estat i les Esglésies.

Presentació a Madrid:

Dimarts 4 octubre 2011 a les 19,30 h.
Sala d'Actes del Ateneo de Madrid (c. Prado, 21 28014 Madrid)

Presentació a càrrec del Sr Francisco del Barrio, secretari de "ÁGORA Agrupación para el Diálogo", de les següents intervencions:

  • Ignacio Merino, periodista i autor del pròleg
  • Juliol del Valle, president de ASDE
  • Fabian Mohedano i Joan-Francesc Pont, autors

L'artista Zoraida Ávila interpretará unes peces musicals.

jpg Targetó invitació (109.31 Kb)