Imprimeix

banner_166x100La Fundació Ferrer i Guàrdia convoca el Fòrum Espai de Llibertat per promoure un debat sobre l'agenda política i social necessària per impulsar un veritable espai públic basat en els valors universals de la laïcitat a Espanya.

La laïcitat com a arquitectura de la convivència que ha de permetre totes les opcions de consciència respectuoses amb els Drets Humans és una assignatura pendent a Espanya. Tots els nivells de l'administració pública del país pateixen sovint d'una falta manifesta de neutralitat en qüestions de consciència, bé sigui en el simbòlic, bé en el normatiu.

Més de trenta anys després de la recuperació democràtica a Espanya, la Fundació Ferrer i Guàrdia pretén promoure un espai de trobada entre organitzacions i persones lliurepensadores per compartir reflexions al voltant de les metes de compartir conjuntament des de perspectives sectorials i personals molt diverses per la conquesta de la laïcitat.

El Fòrum Espai de Llibertat representa una oportunitat d'alçar un pronunciament públic des de la pluralitat de les organitzacions convidades i les persones assistents per a la defensa del reconeixement de la llibertat de consciència no religiosa o religiosa sense cap discriminació, promovent així mateix una distinció molt clara de drets entre la vida privada de les persones i la seva dimensió col.lectiva com a ciutadans.

La conquesta de la laïcitat suposa el treball per al canvi de les normes actuals de regulació de l'espai públic, així com un treball que les organitzacions ciutadanes comparteixen per dotar el conjunt de la ciutadania de les capacitats individuals i col.lectives de rebutjar qualsevol dogma o autoritat irracionalment imposada, per a la seva emancipació al cap ia la fi. Així el Fòrum Espai de Llibertat suposa també un punt de trobada entre organitzacions que construeixen la laïcitat des de la seva dia a dia en el seu entorn, amb el seu treball quotidià.

Els propers dies 5, 6 i 7 de novembre a Barcelona se celebrarà el Fòrum Espai de Llibertat com una oportunitat de trobada entre diferents corrents de la conquesta d'un espai públic per a tota la ciutadania, neutral pel que fa a opcions de consciència es refereix.

Més informació a www.espaciodelibertad.net