Imprimeix

gen_5La recepció, per part del Vicepresident de la Generalitat, ha comptat amb la presència de més de 150 persones de l’àmbit polític, social, educatiu i cultural

Avui divendres 16 d’abril s’ha celebrat una recepció, al Saló Sant Jordi, al Palau de la Generalitat per part del Vicepresident Josep-Lluís Carod Rovira amb motiu de la commemoració de l’Any Ferrer i Guàrdia. Aquest acte ha suposat el reconeixement per part del Govern de la Generalitat de Catalunya del pedagog i lliurepensador Francesc Ferrer i Guàrdia (1859-1909), afusellat al Castell de Montjuïc al 1909, culpat injustament de ser un dels instigadors de la Setmana Tràgica.

L’acte ha aplegat més de 150 persones del món polític, educatiu, acadèmic i cultural. Joan Francesc Pont, president de la Fundació Ferrer i Guàrdia, ha realitzat la primera intervenció recordant la figura i el llegat i ha insistit en la importància d’aquest reconeixement per continuar treballant en tot el que ha representat l’herència de la seva obra. Seguidament, el Vicepresident de la Generalitat de Catalunya, Josep-Lluís Carod Rovira, ha ressaltat els valors i eixos de treball de Ferrer i Guàrdia, que en el context de la seva època despertaren molts recels, però que pretenien construir, a través de l’educació, una societat més racional i lliure d’imposicions amb la participació de totes les persones.

Aquest acte, emmarcat en la commemoració de l’Any Ferrer i Guàrdia, tanca una setmana plena d’actes de reconeixement institucional de la figura i llegat del pedagog. Dimarts s’inaugurà l’Avinguda Ferrer i Guàrdia, antiga Avda. Marquès de Comillas, i dimecres es descobrí una placa a la seu de la primera Escola Moderna a Barcelona, al carrer Bailén 56. Finalment, cal recordar que l’Any Ferrer i Guàrdia, s’inicià a l’octubre de 2009 i està previst que finalitzi l’octubre d’aquest any. Durant aquest any s’estan duent a terme accions de divulgació, d’investigació i de caràcter institucional.

Imatges fotogràfiques i audiovisuals sobre l'acte:

gen_1 gen_3 gen_2 gen_4