El passat 15 de juny al matí es va realitzar la primera trobada presencial del projecte Activat-Joves Referents amb els i les joves que participen del projecte i on hi han assistit les diferents organitzacions col·laboradores (Escola Lliure el Sol, Esplac, Acció Escolta, Punt de Referència, Associació Esportiva Ciutat Vella, Fundació Mans a les Mans, Fundació Mercè Fontanilles, associació ISIL i Fundación Diagrama).

Joves Referents s’emmarca en el programa de la Fundació Ferrer i Guàrdia ACTIVA'T i pretén establir connexions i xarxes entre les entitats que treballen amb col·lectius de joves d'orígens diversos, amb entitats de lleure educatiu, i la facilitació de la incorporació d'aquests joves en les entitats de lleure educatiu a partir de formació, acompanyament i orientació. Per altra banda, volem promoure el debat intern en les entitats de lleure educatiu sobre com ser més inclusives i diverses.  

Volem contribuir al foment de la cohesió social i a diluir les fronteres entre les associacions que treballen amb col·lectius d’orígens diversos i les entitats d’educació popular de tradició arrelada. 

Aquesta primera trobada informativa va servir com a primera presa de contacte entre els i les seves participants i com una culminació del procés de coordinació de les entitats. Els i les joves van poder presentar-se a la resta de participants exposant les seves motivacions, interessos i inquietuds inicials pels quals havien decidit formar part del projecte Joves Referents.  

Les diferents formacions teòriques es realitzaran de juliol a setembre en tres cursos diferents. Posteriorment, al darrer trimestre de 2020, es desenvoluparà l’etapa pràctica amb l’estada a les entitats de lleure educatiu. Els objectius de les pràctiques dels i les diferents participants passaran per vincular aquests i aquestes joves a les entitats, fer-los una acollida i acompanyament durant tot el procés. Al mateix temps generarem espais de debat i reflexió conjunta sobre la interculturalitat, obertura i diversitat de les diferents organitzacions. 

 

WhatsApp_Image_2020-06-16_at_13.48.31.jpeg