La Fundació Ferrer i Guàrdia ha organitzat un seminari virtual de dos dies obert a tècnics i tècniques i responsables de polítiques locals de joventut. La primera sessió es va desenvolupar el 28 de maig i la segona es realitzarà el 4 de juny de 10h a 12h. La primera de les sessions va tractar sobre els temes vinculats a l’eix de participació: cultura, lleure, participació i associacionisme i cohesió social, sent aquest últim l’aspecte que més preocupa als i les participants. En aquesta primera sessió van participar més d’una vintena de professionals.  

Un dels assumptes més mencionats va ser com la relació amb els i les joves s’ha traslladat a les xarxes socials. Però, alhora, es van posar de manifest les limitacions de les mateixes, tant pel que fa a mantenir el vincle, com per accedir a tot un segment de joves que no fa ús de els mateixes i les consegüents desigualtats socials que això comporta. En relació al lleure, concretament el lleure educatiu i les propostes per a aquest estiu, es va posar de relleu la dificultat que implica desenvolupar les activitats amb les condicions que s’estan establint i com s’està delegant la responsabilitat a les entitats de lleure i als ens locals. L’element però que més preocupa és l’increment de les desigualtats i com el nou context de crisi afectarà més als joves més vulnerables, especialment a col·lectius de joves racialitzats; caldrà doncs, fer un gran impuls a les mesures orientades a la cohesió social. 

La propera sessió tractarà sobre els temes vinculats a l’eix d’emancipació (suport a les transicions juvenils i a la promoció d’una vida saludable) i ambdues tractaran de reflexionar sobre les polítiques de joventut en el context de la crisi provocada pel Covid-19 a curt i a mig termini.   

En aquestes darreres setmanes s’han fet públiques les primeres dades de les conseqüències de la crisi entre les persones joves derivada de la pandèmia de la Covid-19. Davant d’aquesta situació tots els àmbits de la política pública ja han hagut de modificar les seves actuacions, projectes i programes, i el desplegament de les polítiques de joventut també és un àmbit que s’ha vist afectat.   

Des de la Fundació Ferrer i Guàrdia creiem que és moment de donar un pas més enllà i treballar en l’anàlisi dels reptes que cal abordar a mig termini en el desplegament de les polítiques de joventut i de definir de forma col·lectiva propostes d’actuació.   

Per aquest motiu, us animem a participar de la segona sessió del seminari virtual “Polítiques locals de joventut en temps de Covid-19: reptes i mecanismes per a la transformació” 

Sessió del 4 de juny de 2020 (10 a 12h) “Les polítiques d’emancipació”: qüestions relacionades amb els reptes del suport a les transicions juvenils i a la promoció d’una vida saludable durant la Covid-19. Reptes i les propostes d’actuació.”   

Si ets responsable polític o professional de joventut d’un ens local i estàs interessat/da en participar-hi,  aquí trobaràs un qüestionari que podràs completar sobre els aspectes mencionats i que permetrà prioritzar les temàtiques del seminari. Si per qualsevol motiu no pots participar, ens pots fer arribar les teves aportacions a través d’aquest mateix qüestionari.  Comptem amb tu!:  https://bit.ly/2zRG7H1

omar-flores-MOO6k3RaiwE-unsplash.jpg