Del 14 al 24 d’abril la Fundació Ferrer Guàrdia ha realitzat la càpsula formativa “Segurnet: Noves tecnologies i joves” en el marc dels cursos de formació en línia de l’Escola Lliure el Sol. Es tracta d’una nova experiència en què hem adaptat formacions que havíem fet en format presencial durant el 2019, a formats virtuals. 

Captura de pantalla 2020 04 17 a les 11.28.54

La tècnica de projectes de la Fundació, Georgina Gilart, ha estat la formadora d’aquest curs en què han participat professionals de l’àmbit educatiu amb l’objectiu de formar-se en la prevenció dels riscos associats per part de les joves a l’ús de les noves tecnologies. 

El curs s’ha estructurat en 4 mòduls formatius on s’han tractat temàtiques com el posicionament dels i les joves a les xarxes, les relacions a través de la xarxa, les potencialitats i riscos de les TIC i la comunicació en línia amb els i les joves. Les alumnes han pogut accedir als documents i recursos de la formació, necessaris per adquirir els coneixements teòrics del curs, a través de la plataforma d’aprenentatge Moodle de l’Escola Lliure el Sol. 

Per altra banda, la formadora ha realitzat una tutoria virtual amb les alumnes del curs per aclarir possibles dubtes sobre els conceptes i els aspectes metodològics del curs. Aquesta càpsula formativa ha permès a les alumnes reflexionar sobre la seva relació amb les noves tecnologies, entendre quina relació hi tenen els i les joves i han adquirit recursos per treballar amb ells i elles aquestes temàtiques. 

L’aprenentatge dels coneixements impartits durant el curs els permetrà utilitzar aquests nous recursos didàctics per tractar temàtiques com la identitat digital, els riscos de les TIC o la privacitat amb els i les joves.