La Fundació Ferrer i Guàrdia publica un nou article al Blog Espai de Llibertat "Pensament crític en èpoques crítiques”, escrit per la tècnica de projectes de la Fundació, Mar Fernández. L'article posa sobre la taula la necessitat de mantenir i enfortir el pensament crític en aquests dies de confinament a causa de la crisi sanitària que estem vivint generada pel SARS-CoV-2. 

403405 PCSCAQ 741 opt

En un context com l'actual, l'executiu espanyol ha de centrar-se en la lluita per combatre la pandèmia mundial que estem vivint. Tanmateix, els escenaris de més incertesa també són bons moments per articular estratègies per poder incidir en l'agenda política i mediàtica un cop passada la crisi sanitària. 

Davant la crisi econòmica que derivarà d'aquest conflicte serà necessari treure recursos per pal·liar els seus efectes. És aquí on els actors defensors del laïcisme han d'apel·lar al deure polític dels partits que governen a complir les seves promeses electorals amb el desenvolupament de la denúncia del Concordat de l'any 1979 entre l'Estat espanyol i la Santa Seu, així com presentar a l'opinió pública la necessitat d'acabar amb els privilegis econòmics, jurídics, educatius i culturals de l'Església Catòlica. 

En definitiva, en aquests moments de crisi, des de la Fundació Ferrer i Guàrdia instem a reflexionar i engegar el pensament crític per fer servir aquesta crisi sanitària i econòmica per construir una societat més reforçada, justa i igualitària.