Com a mesura per frenar la propagació de Covid-19, des del dilluns 16 de març l’equip de la Fundació Ferrer i Guàrdia ha teletreballat des de casa, d’acord amb les recomanacions del Departament de Salut i el Departament de Treball. L’entitat ha continuat desenvolupant els diferents projectes i ha mantingut amb normalitat les seves tasques diàries, adaptant-se a les noves eines i formats. Podeu continuar contactant amb nosaltres a través del correu Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

Comitè Panoràmic

Així doncs, durant la segona quinzena de març la Fundació ha seguit treballant activament des de casa. L’Institut d’Anàlisi Social i Polítiques Públiques (IASPP) de l’entitat ha continuat desenvolupant múltiples projectes. Per una banda, ha treballat en el Pla Local de Joventut de Vilassar de Mar, el Pla Local d’Infància i Adolescència de Sant Just Desvern, en el Pla de Prevenció d’addiccions de Palau-solità i Plegamans, el Pla Intern d’Igualtat d’Aigües de Manresa i el Pla Educatiu de Torrelles de Llobregat. Per altra banda, l’IASPP també ha seguit treballant per a la innovació en la millora de l’acció subvencional i en la recerca  “Bretxa digital en les persones ateses per entitats socials". 

A més a més, la Fundació ha seguit dinamitzant telemàticament la Taula Comunitària de Coll. També s’ha creat una xarxa de suport i coordinació entre els plans comunitaris dels barris de Barcelona.  

En quant a l’àmbit de participació, la Fundació continua donant suport als Pressupostos Participatius i al Pla d’Actuació Municipal de Barcelona i en el monitoratge de la plataforma Decidim. Actualment també està a càrrec del procés participatiu de l’Ajuntament de Granollers per a la definició del Pla d’Usos del Teatre Llevant.  

Així mateix, la Fundació actualment treballa en l’elaboració de l’Informe Ferrer i Guàrdia 2019, així com en un estudi sobre les Escoles de Segones Oportunitats. Per altra banda, des del projecte Activa't s’estan organitzant noves iniciatives per millorar l’ocupabilitat juvenil des de la participació associativa en col·laboració amb el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya i el Consell de Joventut de Barcelona. Respecte al projecte Segurnet, la Fundació està col·laborant amb l’Escola Lliure el Sol en la preparació de càpsules formatives en línia sobre l’ús que fan els i les joves de les noves tecnologies. 

El dijous 19 de març la Fundació va participar a l’assemblea constituent de la cooperativa Escola Lliure el Sol de la qual som sòcia fundadora i de serveis.  

Assemblea Escola Lliure el Sol

Pel que fa a l’Arxiu Ferrer i Guàrdia, s’han catalogat tots els documents, pertanyents a la Fundació, de l’advocat defensor del judici a Francesc Ferrer i Guàrdia, Francesc Galceran Ferrer.