Imatge teatre fòrum ciberassetjament

El dissabte 16 de novembre va tenir lloc l'espectacle de #1000likes en el marc del projecte Segurnet de la Fundació Ferrer i Guàrdia. La companyia Nus Teatre-Acció Social va representar un cas de ciberassetjament escolar per reflexionar sobre aquest fenomen que en molts casos queda invisibilitzat.

Una representació que va mostrar com la protagonista patia ciberassetjament al llarg de tot el curs escolar. La persona era rebutjada i ignorada pels companys i el professorat i la institució escolar minimitzava la problemàtica

Tots els grups de joves assistents es van sentir molt interpel·lats. El públic va participar activament en l'espectacle de forma col·lectiva reivindicant que cal actuar perquè les TIC no invisibilitzin la violència d'aquest fenomen que ocorre amb freqüència dins i fora dels centres educatius. Que cal reconèixer quin rol juga cadascú en una situació d'assetjament, i que, per fer-hi front calen respostes col·lectives, basades en el respecte a l'altre i la superació de la por a esdevenir objecte d'assetjament.

Des de la Fundació Ferrer i Guàrdia hem desenvolupat guies de recursos i activitats per treballar aquests i altres temes relacionats amb noves tecnologies i pantalles.

Materials

Espai Segurnet: els i les joves a la xarxa. 

Guia per a professionals: document en format pdf on aprofundir els aspectes fonamentals de la interacció d’infants i joves amb Internet.

Guia de recursos: document en format pdf amb links i explicacions de com treballar els conceptes desenvolupats al projecte.

Informe Segurnet 2018: estudi en format pdf sobre l’ús de les noves tecnologies per part dels i les joves, les bretxes digitals i l'educació digital.