190619 ConsellInfantsPiera Curs2018 2019

El Consell d’Infants de Piera va celebrar aquest dimecres, 19 de juny, la última sessió del curs abans de les vacances d’estiu. En aquesta trobada, es van tancar els dos projectes que han dut a terme durant el curs tant els representants dels infants com els dels adolescents. En el cas dels infants, es va definir la proposta per instal·lar nous elements de joc al parc Víctor Riu. La previsió és que abans de finals d’any es pugui estrenar aquesta renovació de la zona de joc. Pel que fa als adolescents, van enllestir el calendari i les noves localitzacions l’exposició fotogràfica “Mal ús de les noves tecnologies”. Unes fotografies preses pels propis adolescents sobre situacions de la seva vida quotidiana que vol servir per conscienciar sobre els riscos de fer un ús abusiu de les TIC.

La jornada també va servir per planificar les següents activitats i per preparar la memòria d’enguany que es presentarà al plenari anual del proper 20 de novembre, així com per organitzar el procés d’elecció dels nous consellers i conselleres del curs vinent per renovar els membres que ja porten dos anys al consell.

La Fundació Ferrer i Guàrdia hem acompanyat el Consell d’Infants de Piera des de la seva constitució a inicis de 2018, per tal de desenvolupar la seva activitat i perquè esdevingui un espai de participació infantil en la vida municipal. Precisament, des de la nostra entitat durant el darrer any també hem donat suport a la creació dels Consells d’Infants de Carme (Anoia), Balsareny (Bages), així com hem acompanyat la reformulació del consell d’infants de Premià de Mar (Maresme). L’objectiu és que infants i adolescents puguin exercir els seus drets com a ciutadans i puguin tenir capacitat de decisió en aquells temes que els afecten.