Targeta JornadaPensamentCritic 6La Fundació Ferrer i Guàrdia us convida a assistir el proper 21 de maig a la jornada “Pensament Crític, raó per a l'emancipació”. Un acte on conversarem amb alguns dels autors de l’informe Ferrer i Guàrdia 2018 sobre el desenvolupament del pensament crític a través de la neurociència i l’educació, així com el seu ús per fer front als dogmes i la post-veritat. En aquesta conversa comptarem amb David Bueno, doctor en biologia i professor de genètica a la Universitat de Barcelona, Valeria Giacomoni, historiadora especialitzada en pedagogia llibertària, i Ignasi Llorente, escriptor, comunicador i divulgador científic. Els autors de l’informe que participen en aquesta sessió van escriure els següents articles:

  • Pensament crític: una visió des de la neurociència (David Bueno): fa una anàlisi del funcionament del cervell i com el pensament crític és inherent a la genètica humana, però com aquesta habilitat humana necessita d’estímuls i de l’educació per desenvolupar-la
  • Educación y política (Valeria Giacomoni): parla de la importància en els primers anys de vida del pensament crític i fa un resum de l’evolució de l’educació des de l’Escola Moderna de Ferrer i Guàrdia fins a les pedagogies llibertàries del segle XX.
  • La realitat està passada de moda? (Ignasi Llorente): tracta el fenomen de la post-veritat i la desinformació com una conseqüència de la falta de pensament crític en la nostra societat.

Dia: dimarts 21 de maig

Hora: 18:30h

Lloc: Arts Santa Mònica (La Rambla, 7, Barcelona)

Activitat gratuïta. Aforament limitat. 

Inscripcions aquí 

L’Informe Ferrer i Guàrdia és un anuari elaborat per la Fundació on es recullen les principals dades sobre religiositat i laïcitat a Catalunya i a Espanya, així com articles que volen aprofundir en l’emancipació personal. La temàtica d’aquest any ha estat: el pensament crític. 

En aquest informe també han participat altres referents del món educatiu i periodístic com el periodista Quico Ràfols, el mestre David Altimir, l’historiador Antoni Castells, l’investigador en dret internacional públic, Santi Castellà, així com el vicepresident de la Fundació Ferrer i Guàrdia, Vicenç Molina, i la seva directora, Sílvia Luque.