Ahir va tenir lloc la presentació pública de l’Informe Ferrer i Guàrdia 2017, en l’acte es van presentar les dades de l’article Laïcitat en xifres en el que s’analitza l’evolució d’indicadors vinculats a l’adscripció de consciència i a la relació entre l’església i l’Estat.

A l’article es destaca que per primer cop el percentatge de joves no creients supera al de creients entre els menors de 25 anys (53,5%). El nombre d’estudiants de l’assignatura alternativa a la religió puja gairebé ininterrompudament des del curs 2008-2009, o que els ritus de pas no confessionals viuen un ascens continuat des de la dècada dels 90. Pel que fa al finançament, l’Església catòlica ha ingressat 231 milions d’euros a trIMG 20180601 111253avés de l’assignació tributària de l’IRPF.

A la presentació vam comptar amb la intervenció de Pablo Faura, advocat i patró de la Fundació Ferrer i Guàrdia, que va parlar sobre la importància de la laïcitat com a marc regulador de la convivència indispensable per a garantir el lliurepensament, i aquest, com a mecanisme per a assolir la llibertat.

Belén Tascón, presidenta de la FaPac, va traslladar els resultats del seu article sobre els pressupostos en educació a Catalunya i sobre com aquests demostren una ideologia privatitzadora de l’educació i una deriva cap a l’educació d’ideologia confessional, atès que el 73% de les línies concertades pertanyen a centres religiosos.

Gine Albaladejo, de l’associació pel Dret a Morir Dignament, ens va apropar a les reivindicacions al “dret a dimitir de la vida” el dret a lliure exercici sobre la pròpia existència, a través de la figura i els escrits de Salvador Pániker.

A l’Informe Ferrer i Guàrdia 2017 hi trobareu tots els continguts desenvolupats. Per reservar el vostre exemplar feu un correu a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

Portada