jornades-ice-brussellesEl proper 5 de novembre tindrà lloc a Brussel·les una nova jornada centrada en la Iniciativa Ciutadana Europea (ICE), el nou mecanisme de participació ciutadana posat en marxa enguany que permet a la ciutadania proposar legislació en algun dels àmbits de competència de la Comissió Europea. En aquesta ocasió, després de 7 mesos de l’entrada en vigor, representants d’institucions de la UE, de l’acadèmia i la societat civil podran debatre sobre com enfortir els elements positius i solucionar els obstacles d’aquest nou mecanisme de participació democràtica transnacional. La jornada tindrà lloc a la seu del Comitè Econòmic i Social Europeu (Brussel·les) de 9:30h a 17:30h i posarà també especial atenció als preparatius de l’Any Europeu de la Ciutadania 2013.

Una representació de la Fundació Ferrer i Guàrdia participarà de nou en aquesta jornada de Brussel·les que forma part del cicle de jornades europees (Barcelona, París, Viena) que s’han dut ja a terme en el marc del projecte europeu “ECI-LINK”, recolzat per la Comissió Europea. La última jornada celebrada fou el passat 5 d’octubre de 2012 a la seu del Ministeri d’Interior Austríac a Viena, on més de 200 persones van poder conèixer i debatre entorn les últimes novetats del desenvolupament de ICE, centrades sobretot en els suports i dificultats que s’estan trobant els comitès de ciutadans/es que estan impulsant les diferents Iniciatives. Entre els participants, es va comptar amb la presència de Gerald Häfner -eurodiputat que impulsà la definició de la ICE-, representants de comitès que promouen ICEs, representants de la Comissió Europea encarregats del procés de registre i validació de les ICEs i especialistes d’arreu d’Europa.

Més a prop de casa nostre, la Fundació també participa en les jornades “Per una Europa més teva, pren la iniciativa” organitzades a Terrassa, el passat 18 d’octubre, pel Programa d’Innovació i Qualitat Democràtica del Departament de Governació i Relacions Institucionals de la Generalitat de Catalunya. El director de la Fundació, Oriol Illa, participà amb la ponència “La ICE Pas a pas. El procés i els elements a tenir en consideració per presentar una ICE”. Aquesta jornada precedeix a les que també s’organitzen des del mateix departament a Tarragona (30 d’octubre), Girona i Lleida.

Per consultar el programa i la informació de registre de la pròxima Jornada a Brussel·les del 5 de novembre, podeu accedir des d'aquest enllaç.

Per a més informació de les jornades “Per una Europa més teva, pren la iniciativa” organitzades pel Programa d’Innovació i Qualitat Democràtica del Departament de Governació i Relacions Institucionals de la Generalitat de Catalunya, accediu a aquest enllaç.

I recordeu que podeu trobar les conclusions i relatoria de la jornada europea sobre la ICE organitzada a Barcelona per la Fundació Ferrer i Guàrdia al següent apartat.