imatge rosa sensat notiEl proper dissabte 19 de gener la Fundació Ferrer i Guàrdia organitza, juntament amb la Associació de Mestres Rosa Sensat i l'Escola Lliure el Sol, la jornada La participació com a eina per a l'educació en valors! La formació, dirigida tant a mestres com a educadors/es en general, servirà per compartir experiències, fer preguntes, reflexionar i debatre sobre l’impacte de les metodologies participatives per a una societat més ètica, culta i crítica. La formació tindrà lloc a la seu de l'Associació de Mestres Rosa Sensat (Avinguda Drassanes 3, Barcelona).

 La jornada, començarà amb la presentació de la tesi doctoral d'en Fermí Rodríguez "L'educació de les competències per participar: una proposta metodològica". Comptarem amb els consellers i conselleres del Consell d'Infants de Sant Feliu de Llobregat, les quals ens explicaràn el projecte particiaptiu que desenvolupen en el seu municipi. Dos centres educatius (primària i secundària) ens explicaràn el seu projecte de participació intern a la seva escola i dos entitats, administració i entitat del lleure, ens presentaran diferents eines per facilitar la participació als centres educatius. La jornada acabarà amb una taula rodona sobre l'impacte de les metodologies participatives en l'educació.

Si vols participar-hi, pots fer-ho aquí. El preu de la jornada és de 25€ per a persones sòcies i de 29€ per a persones no-sòcies.

A continuació et deixem el programa de la jornada: 

09:00 – 09:15h
Acollida

09:15 – 09:30h
Presentació de la jornada
Associació de Mestres Rosa Sensat i Fundació Ferrer i Guàrdia

09:30 – 10:15h
L’educació de les competències per participar: una proposta metodològica
Fermí Rodríguez

10:15 – 11:00h
Experiències del Consell d’Infants de Sant Feliu de Llobregat
Dinamitzador/a i consellers/es

11:00 – 11:30h Esmorzar

11:30 – 12:30h
Experiències de centres d'educació Primària i Secundària
Infants i mestres d’educació primària
Joves i professors d’educació secundària

 12:30 – 13:30h

Eines per facilitar la participació als centres educatius
Delegats i delegades 3D, Àrea de Joventut
Casal de Joves

 13:30 – 14:15h

Conversa 'L'impacte real de les metodologies participatives en la pràctica educativa'
Jordi Collet i persona pendent de confirmació
Modera Elisenda Rovira

 14:15 – 14:30h

Tancament de la jornada