visita-comite-regionsLa Fundació Francesc Ferrer i Guàrdia va rebre, el dia 10 de gener, la visita d’un grup de joves, d’entre 20 i 30 anys, de països d’arreu Europa que es troben actualment realitzant un període d’aprenentatge a la seu del Comitè de les Regions a Brussel·les.

La visita ha format part d’un viatge d’estudi en el que els i les joves van escollir Catalunya per conèixer des d’una perspectiva local i regional com es treballa el compromís dels joves amb la participació ciutadana i la identitat europea. Durant la seva estada, els joves trainees van visitar diferents institucions públiques i van escollir la Fundació per explorar la tasca realitzada amb les seves línies de treball, i en concret, des de la participació i l’associacionisme.

Al llarg de la visita a la Fundació, els joves es van mostrar molt interessats en conèixer les estratègies de promoció i foment de la participació, de la ciutadania europea i de com alhora s’incideix en els processos d’inclusió social de les persones joves en l’actual context econòmic. Al llarg de la sessió de més de 2 hores es va convidar a participar també a representants juvenils de la Joventut Europea Federalista a Catalunya, Esplais Catalans-Esplac, Acció Escolta de Catalunya, Casals i Grups de Joves de Catalunya i la cooperativa Encís.

Des de la Fundació estem molt contents d’haver rebut la visita i sobretot, de l’alt nivell del debat i d’intercanvi d’experiències europees generat entre els i les joves. En el marc de l’Any Europeu de la Ciutadania 2013 i, tenint present les properes eleccions europees al juny de 2014, la Fundació Ferrer i Guàrdia està preparant també diferents activitats per reforçar i debatre entorn al concepte de ciutadania europea i la participació.