Brussel·les, 25 de gener 2016

La Iniciativa Ciutadana Europea "Wake Up Europe!" llança avui la seva plataforma online per a la signatura de la petició instant a les institucions europees a adoptar una postura ferma en contra de l'agenda autoritària del primer ministre hongarès Viktor Orban.

WAKE UP EUROPE blancMentre que la Comissió Europea s'ocupa d'alguns aspectes de l'evolució autoritària a Hongria des d'un enfocament legalista, refusa dur a terme una acció política contundent en contra del que clarament és una erosió sistemàtica dels principis democràtics i violacions persistents dels valors europeus i els drets humans per part del Govern hongarès.

Els ciutadans rere "Wake Up Europe!" rebutgen aquesta actitud i fan una crida a tots els ciutadans de la UE, que comparteixen que no hi ha lloc a Europa per a aquest tipus de comportament autoritari, a unir-se i signar la petició demanant a la Comissió Europea que iniciï els procediments de l'article 7 contra el govern hongarès.

"Permetent a Hongria allunyar-se tant dels nostres valors comuns fonamentals, la UE insta a altres Estats Membre a seguir aquest camí. L'evolució recent de Polònia demostra això clarament. Recolzem fermament el fet que la UE iniciés la setmana passada una investigació sobre el compliment de la legalitat a Polònia, de la mateixa manera ens agradaria veure el mateix compromís per part de les institucions europees per protegir el compliment de la llei també a Hongria.", Va dir Pierre Galand, membre del Comitè Ciutadà "Wake Up Europe!".

La plataforma en línia per recollir 1.000.000 de signatures necessàries per validar la petició estarà accessible fins a novembre 2016.

Per a més informació:

           www.act4democracy.eu

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

            facebook.com/wakeupeuropeinitiative/

            twitter.com/act4democracy

Preguntes de premsa:

Pierre-Arnaud Perrouty; Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.32 2 627 68 24