Jornada Convivència i Cohesió Social

La Fundació Ferrer i Guàrdia organitza el proper 3 de desembre de 16:00h a 21:00h a l'Ateneu Barcelonès (Sala Sagarra) la IV Jornada Convivència i Cohesió. 

 Aquesta jornada tindrà tret de sortida (16:00h) amb un diàleg: "Perspectives" entre Carme Martínez (sindicalista i ex-professora d'institut a Badalona) i Javier Bonomi (President de Fedelatina).

A les 17:30h la Xixa Teatre ens farà reflexionar a partir del teatre social amb la peça "Jo no sóc ... però..."

A les 19:00 h Taula rodona:La llibertat de pensament i el dret a la informació

  • Anna Clua: Professora dels Estudis de Ciències de la Informació i de la Comunicació – UOC. Membre del grup d'investigació "Espais Crítics" i de la Xarxa DIC.
  • Mercè Díez: Professora del Departament de Mitjans, Comunicació y Cultura de la UAB. Membre del Grupo de Investigación en Estructura y Políticas de Comunicación “Daniel Jones”.
  • Dardo Gómez: Ex Secretari general de la Federación de Sindicatos de Periodistas. Membre fundador de la Xarxa pel Dret a la Informació i la Comunicació.

 

Jornada Convivencia 12

 

Activitat gratuïta. Places Limitades. Necessari confirmar assistència a:Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.o 93.601.16.44

 

Descripció de la Jornada

La Fundació Francesc Ferrer i Guàrdia treballa des de l’any 1987 per a l’impuls d’accions i polítiques que promoguin i garanteixin la convivència i la defensa de la idea de llibertat de religió, pensament i consciència, així com el dret a llur exercici. Des de la nostra constitució hem treballat en l’àmbit de l’educació a partir del treball i la incorporació a la tasca pedagògica del principi de laïcitat.

Durant els últims anys, la Fundació ha aprofundit en l’estudi de metodologies i pràctiques en la gestió local de la pluralitat i en la promoció de la convivència entre diferents opcions de consciència arreu d’Europa. Aquest estudi va donar peu al desembre de 2012 a la “I Jornada Convivència i Cohesióla gestió en l’àmbit local”, per tal de compartir els resultats de la recerca, donar a conèixer diferents experiències i intercanviar opinions entre les persones assistents. Donat l’interès generat per aquesta jornada i les successives edicions, enguany en plantegem una quarta edició, que donarà un pes especial a la vessant de llibertat de pensament i dret a la informació.

Pretenem, per tant, donar continuïtat a aquest espai de trobada entre tècnics/ques municipals, persones vinculades a l’àmbit de l’educació i la gestió de la pluralitat d’opcions de consciència, etc. per al debat entre els diferents enfocaments i experiències innovadores que permeten treballar per la convivència i la cohesió social.